Την Τετάρτη 15/ 05/2024 , στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα: “Γνωρίζω το σώμα μου”, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική ομιλία στους μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας από τον Μαιευτήρα – Γυναικολόγο κο Ζαχαρή Κωνσταντίνο. Οι μαθητές, οι οποίοι βρίσκονται στο στάδιο της εφηβείας, ενημερώθηκαν για θέματα σχετικά με την ανατομία και φυσιολογία του σώματος των δύο φύλων, τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία, την υγιεινή του σώματος, την λειτουργία των οργάνων του ανθρωπίνου σώματος και την αντίληψη των προσωπικών ορίων και του σεβασμού της γενετήσιας αξιοπρέπειας.
Με αυτόν τον τρόπο, επιδιώχθηκε η εκμάθηση του “όχι”, ως απάντηση σε ένα ανεπιθύμητο άγγιγμα. Παράλληλα, οι μαθητές ωφελήθηκαν σε ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο, με απώτερο σκοπό τη δυνατότητα μιας υγιούς, ισορροπημένης και ευτυχισμένης ενηλικίωσης.
Η Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας κα Χουσιάδα Σταυρούλα και η ομάδα του Προγράμματος Αγωγής Υγείας, που αποτελείται από την Συντονίστρια και Ψυχολόγο κα Βαίου Μαρία, την Κοινωνική Λειτουργό κα Καραίσκου Ελένη και την Λογοθεραπεύτρια κα Φουντούκη Μαρία, ευχαριστούν θερμά τον κο Ζαχαρή Κωνσταντίνο Επιμελητή της Β’ Μαιευτικής του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας για τις πολύτιμες γνώσεις που μετέδωσε στους μαθητές.

Αφήστε σχόλιο