Την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γλωσσικής Διδασκαλίας ολοκλήρωσαν μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού μια δραστηριότητα αφιερωμένη στην Ελληνική Γλώσσα και στη συμβολή της στη διαμόρφωση του λεξιλογίου των άλλων γλωσσών του κόσμου.

Τα παιδιά,μέσα σε κλίμα ομαδοσυνεργασίας, είχαν την ευκαιρία να κάνουν ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της γλώσσας μας…3.500 χρόνια περίπου πριν ο δίσκος της Φαιστού βγάζει από τα σπάργανα λέξεις και ήχους που έμελε να αποτελέσουν τους πυλώνες του παγκόσμιου εκπολιτισμού, τα θεμέλια του εξανθρωπισμού ολοκλήρης της οικουμένης που ο Όμηρος τα έκανε τραγούδι, ο Αριστοτέλης θεωρία ζωής, ο Αλέξανδρος αυτοκρατορία πανανθρώπινων ιδεωδών, οι Απόστολοι Ευαγγέλια, ο Σολωμός τον Εθνικό Ύμνο κι ο Ελύτης με τον Σεφέρη Νόμπελ!Νόμπελ ιλίγγου λέξεων, ακριβολογίας, σαφήνειας, υψηλής πολιτιστικής καλλιέργειας και άμεσης ενοράσεως που μόνο η ελληνική γλώσσα κρύβει μέσα της. Δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός ότι διανοούμενοι του εξωτερικού εκθειάζουν με ιδιαίτερο στόμφο τη συμβολή της γλώσσας μας στην επιστήμη, στις τέχνες, στην πολιτική: πάνω από 6.000 λέξεις έχουν δανειστεί από την ελληνική στις άλλες γλώσσες προκειμένου να καλυφθούν οι λεξιλογικές ανάγκες της ιατρικής επιστήμης, των μαθηματικών και της αρχιτεκτονικής, των τεχνών και των γραμμάτων και της της πολιτικής.

Ο Φρειδερίκος Σαγκρέδο, Βάσκος καθηγητής γλωσσολογίας, αναφέρει πως «η Ελληνική γλώσσα είναι από ουσία θεϊκή…είναι η καλύτερη κληρονομιά που έχει στη διάθεσή του ο άνθρωπος για την ανέλιξη του εγκεφάλου του. Απέναντι στην Ελληνική όλες οι γλώσσες είναι ανεπαρκείς.»

Αφήστε σχόλιο