Την Παρασκευή 17 / 05/ 2024, στα πλαίσια των Σχολικών Προγραμμάτων με θέμα : “Η Πολιτική Προστασία στη ζωή μας”, “Ταξίδι στη Χώρα των Επιστημών και των Τεχνών” και “Ιστορία, Λαϊκές Παραδόσεις, Ήθη και Έθιμα του Τόπου μας”, οι μαθητές του ΕΕΕΕΚ Φθιώτιδας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κακογιάννειο Αστεροσχολείο Υπάτης.
Μέσα από την περιπλάνησή τους στο σύμπαν και σε γαλαξίες γεμάτους αστερόσκονη, οι μαθητές γνώρισαν με ευχάριστο και βιωματικό τρόπο τους πλανήτες, τους κομήτες και τους δορυφόρους, που γειτνιάζουν με τον πλανήτη Γη. Εντυπωσιάστηκαν με το πόσο σημαντικός είναι ο Ήλιος για την εξέλιξη και τη διατήρηση της ζωής . Μέσα στο Πλανητάριο, κοιτάζοντας προσεκτικά τον χάρτη του ουρανού, παρατήρησαν ότι τα φωτεινά αστέρια σχημάτιζαν μορφές και σχέδια και έπαιξαν παιχνίδια φαντασίας με τους αστερισμούς, που σκιαγραφούσαν. Τους έδωσαν ονόματα, ανάλογα με την ομοιότητά τους με γνωστά ζώα, αντικείμενα ή πρόσωπα, όπως ο αστερισμός του Λέοντα, που ονομάστηκε έτσι γιατί θύμιζε λιοντάρι.
Ο Υπεύθυνος του Αστεροσχολείου κος Λούβαρης Κωνσταντίνος υποδέχθηκε τους μαθητές, τους ξενάγησε στις εγκαταστάσεις και τους ενημέρωσε για την επιστήμη της Αστρονομίας. Επίσης, αναφέρθηκε στο πως το διάστημα ενέπνευσε διάσημους εκπροσώπους της Τέχνης να αφήσουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμα στην Ζωγραφική, στη Μουσική, κ.ά. Ύστερα, σε άλλη αίθουσα έγινε επίδειξη Σεισμογράφου από τον κο Λούβαρη. Ήταν σε αυτόν τον σεισμικό αισθητήρα, που έφτασαν τα σεισμικά κύματα του μεγάλου σεισμού, που σημειώθηκε στην Ταϊβάν, μεγέθους 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ο οποίος συγκλόνισε ολόκληρο τον πλανήτη. Οι μαθητές ενθουσιάστηκαν με αυτό το μαθησιακό ταξίδι και ωφελήθηκαν πολλαπλά. Ψυχαγωγήθηκαν, αλληλεπίδρασαν, κοινωνικοποιήθηκαν και πληροφορήθηκαν.
Η Διευθύντρια του Ε.Ε..Ε.Ε.Κ. Φθιώτιδας, κα Χουσιάδα Σταυρούλα, οι υπεύθυνοι των Σχολικών Προγραμμάτων και οι υπόλοιποι συνοδοί εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά τον υπεύθυνο του Αστεροσχολείου Υπάτης κο Λούβαρη Κωνσταντίνο για την άψογη οργάνωση και φιλοξενία.

Αφήστε σχόλιο